PSA Peugeot Citroën Slovakia vyrába model Peugeot 208 pre ruský trh

15.03.2013 Trnava

Trnava (TASR) - Trnavská automobilka PSA Peugeot Citroën Slovakia od januára 2013 začala vyrábať nový model Peugeot 208 určený pre ruský trh. Informoval TASR hovorca automobilky Petr Švec.
"Model sa vyrába so štyrmi variáciami motorov, troma benzínovými a jedným dieselovým. Benzínový motor s objemom 1,6 litra a s automatickou štvorstupňovou prevodovkou bude predstavovať asi 75% celkovej plánovanej produkcie do Ruska," ozrejmil hovorca.
Peugeot 208, ktorý slúži ruským klientom, sa vyhrieva so špecifickými ostrekovačmi, aby odolali silným mrazom. Dodal, že v prípade, ak je automobil vybavený navigáciou, európska mapa bude nahradená ruskou. Samozrejmosťou je aj preklad všetkých etikiet do ruského jazyka.
Podľa jeho ďalších slov do konca februára exportovali do Ruska 649 modelov Peugeot 208. "Automobilka v Trnave patrí medzi technologicky najnovšie v skupine PSA Peugeot Citroën. Od roku 2012 automobilka vyrába nový Peugeot 208, ktorý priniesol pre Slovensko investíciu ďalších viac ako 120 miliónov eur," ozrejmil Švec.
 

Vyberte región